Search here...
TOP
Bad & Douche Be Lovely

Bye Bye “Winter Blues” & Hello Spring met Bomb Cosmetics!

Weg met de “Winter Blues” met deze héérlijke vrolijkerds van Bomb Cosmetics!  Een lekker geurend velletje op Valentijn? Yes Please!
Wie wordt er niet instant vrolijk van woorden als: Summer Picnic – Miss Tangleberry – Lime & Dandy en Summer Cherry?  Voeg daar nog zomerse geuren zoals “juicy pineapple” en “sweet strawberries” aan toe met een vleugje essentiële oliën van Roos en Zoete Sinaasappel en je waant je op een Caraïbisch eiland onder de zon!  En jouw dag wordt er zowaar nog beter op, want ik geef een Bomb Cosmetics geurkaars met essentiële oliën weg!  Hoe je kan winnen lees je hier…

Ja, we voelen het allemaal.  De winter is al eventjes bezig, en de “winterdipjes” liggen op de loer.  Dagen met weinig daglicht,  koud en druilerig weer, de gezelligheid van de feestdagen alweer ver achter ons, en de dagelijkse sleur en hopen werk eisen al onze aandacht en energie op. 

Maar … vorige week deed ik bij DI een schitterende ontdekking! Plots kwam ik voorbij een rek met zeepjes in alle kleuren van de regenboog, geurkaarsen waarvan de heerlijke frisse geuren mij tegemoet kwamen, kleurrijke bruisballen, … ik denk dat ik erbij stond met een gezicht als een kind in een snoepwinkel! Instant vrolijkheid!  Lekker graaien, en 3 zeepjes, 1 bruisbal en 1 geurkaars later was ik op weg naar huis met mijn “schatten” van Bomb Cosmetics.  Je kan alles ook – tot mijn grote vreugde – online bestellen bij de geurenzeepshop.nl.

Een rivaal van Lush vroeg ik mij af? Want het Britse bedrijf Lush zet zich ook in voor duurzaam en diervriendelijk produceren en verkopen van handgemaakte cosmetica-artikelen.  Ik heb al een paar keer Lush producten besteld, en was daar – behalve het prijskaartje – meestal heel tevreden van.  Een “bath Bomb” van Bomb Cosmetics betaal je €3.50 terwijl je er bij Lush zo’n €4.95 voor neertelt.  Voor een stuk zeep heb ik €3.99 betaald, bij Lush vragen ze er €4,65-€6.60 voor. Toch een behoorlijk verschil.  En de kwaliteit? Ik ben héél tevreden met mijn producten van Bomb Cosmetics. Ik zou durven zeggen dat de geuren iets sterker naar voren komen dan bij Lush.  Ook drogen de zepen mijn huid niet uit.  Ze schuimen “romig” en laten mijn huid “squeeky clean” achter, en lekker ruikend.  Van de Lush producten ben ik ook altijd heel tevreden geweest – op een paar na – dus ik vind persoonlijk wel dat er enige concurrentie is.

De Bomb Cosmetics handgemaakte zepen

De zeep is gemaakt op veganistische basis. Er wordt op geen enkele  wijze gebruik gemaakt van dieren of producten die van dieren afkomstig  zijn. De zeep wordt gemengd, gekleurd, gegoten en geparfumeerd met de  hand. De vormen in de zeep zijn met de hand gevormd.

Ingrediënten:

Glycerine, wat bekend  staat om het behouden van vocht in de huid.
De zeep is erg mild met een pH waarde van ongeveer 7, wat gelijk staat  aan neutraal. Iedere zeep bevat zijn eigen unieke pure essentiële oliën  bestemd voor ieder huid type.

Bomb cosmetics zeep en geurkaars review 2

Eigenschappen per zeep:

De Paarse “Miss Tangleberry”

Geur: duinbraam – zacht, zoet, natuur, zomers groen
Olie: mandarijn, bergamot
Waarom: ontwakend, rustgevend. s’Ochtends de douche in met dit stukje vrolijkheid en de dag kan niet meer stuk!  

De Roze “Summer Cherry”

Geur: een combinatie van kersen met zomers groen – zoet, zacht, kersenbloesem
Olie: mandarijn, litsea cubeba (frisse naar citrus geurende olie)
Waarom: troostend, rustgevend, relaxend. Doe mij denken aan een lang bad op zondag.

De Groene “Lime & Dandy

Geur: hart van citrus met bruisende noten van limoen, citroen en grapefruit – fris, ontwakend, sterk
Olie: pure limoen en citroengras
Waarom: verfrissend, upliftend, herleven.  Als je hiermee niet wakker wordt, dan weet ik het écht niet meer! 🙂  

Zepen van bomb cosmetics

De Bomb Bathblaster Morning Sunshine

Deze eveneens handgemaakte, vocht inbrengende, en olierijke bruisballen worden gecombineerd met blaadjes, fruit, zout of kokosnoot, om er maar een paar te noemen. Ze smelten zodra ze in je badwater komen. Dan komen de geuroliën, cacao -en shea boters vrij die je huid heerlijk verzorgen. 

Hoe rook deze: naar grapefruit en “zoet” fruit
Olie: zoete sinaasappel en pompelmoes
Waarom: de geur is verkwikkend en oplevend

Bomb Cosmetics bad bruisbal

En tot slot de geurkaars met essentiële oliën én tevens give-away, de Whipped Candle “Summer Picnic”

De kaars lijkt alsof er een verleidelijke toef slagroom op zit!  Echt, die geur! Mocht het geen kaars zijn, ik zou erin bijten! Ha!
 Het glaasje is handig, en de kaars brandt volledig tot de laatste druppel op.  Ze gaat ongeveer 30 tot 35 branduren mee, een 6-tal avonden waarop ze gebrand heeft van ongeveer 19h tot middernacht. De geur brengt echt de zomer naar boven met noten van sappige ananas, peer en aardbeien.

Bomb Cosmetics summer picnic geurkaars give away

En dan rest mij alleen nog dé wedstrijdvraag!  Een onafhankelijke partij – zijnde mijn hubby 🙂 – zal de winnaar/winnares kiezen, op basis van de meest interessante/lekkere/originele/ultieme tip hier achtergelaten op de blog! Laat mij voor 31 januari 2016 – dat is zondag – het volgende weten:

“Wat is jouw ultieme anti-winter-blues verwentip?”

Ik kijk alvast uit naar de reacties!
Veel liefs & Be Lovely,
Tamara

DIT VIND JE VAST OOK LEUK:

Review I L'Oréal Nude Magique Cushion

Review I L’Oréal Nude Magique Cushion

Review I Dove Derma Spa Uplifted+  Review

Review I Dove Derma Spa Uplifted+ Review

Review I Garnier Hydra Bomb

Review I Garnier Hydra Bomb

 

 

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *